• Çevreyolu Bulvarı No:159, C Blok, Kapı No:3/4, İzmir

Çelik Konstrüksiyon İmalatı

Çelik konstrüksiyon imalatı, çeşitli endüstriyel sektörlerde en çok tercih edilen metaldir. İmalat sanayisinde, petrol ve gaz endüstrisinde, inşaat endüstrisinde, ambalaj endüstrisinde ve ulaşımda yaygın olarak kullanılır. Günümüzde, endüstriyel işleyişin çelik konstrüksiyon imalatı olmadan hayal edilmesi zor. Çelik konstrüksiyon imalatı kullanılarak çok sayıda ekipman imalat edilmektedir.

 Çelik konstrüksiyon imalatı üretimi, hammaddelerden türetilen bileşenleri birleştirerek, harmanlayarak, keserek ve değiştirerek yapı oluşturma işlemidir. Günümüz endüstrisinde güvenlik taleplerini karşılamak üzere birçok alanda çelik kullanılmaktadır. Çelik konstrüksiyon imalatı sert ve ağır yükleri destekleyebilmekte, onu havacılık, sağlık hizmetleri, endüstriyel alanlar ve daha fazlası için çok yönlü bir malzeme haline getirmektedir. Umut Mekanik, projeniz için en güvenli ve en uygun maliyetli çelik konstrüksiyon imalatı hizmeti almanıza yardımcı olabilir.

 Modern endüstri her zamankinden daha verimli ve düzenli hale geldi ve hızlı hareket eden endüstrimizin yüksek taleplerine ayak uydurmak ve en iyi değeri sağlamak için anahtar teslim hizmetler sağlama konusunda uzmanlaşmıştır. Örneğin, çelik konstrüksiyon imalatı üretimi, uzmanların baştan sona çok çeşitli hizmetler sunmalarını gerektiren çok yönlü bir mesleğe dönüşmüştür.

 Çelik konstrüksiyon imalatı üretimi sadece ideal bir yapı oluşturmak için gereken metalleri oluşturmaktan daha fazlasıdır- günümüz projeleri işverenlerin çelik konstrüksiyon imalatı sürecini tamamlamak için gereken tasarım, analiz ve kurulum hizmetlerini sunmalarını beklemektedir.

 ÇELİK KONSTRÜKSİYON MONTAJI 

 Çelik konstrüksiyon montajı her bir yapı için talep edilen kişiselleştirilmiş sonuçları sunmak için çeşitli üretim tekniklerine dayanarak karmaşık bir süreç haline geldi. Çelik imalat mühendislerimiz tanklar için çelik merdivenlerden, metal işlerine, tam yapı uygulamalarına ve daha fazlasına kadar her uygulama için en yüksek kaliteyi sunmak için buradalar.

 Yıllardır çelik konstrüksiyon imalatçılarımız her proje için ideal sonuçlar sunmak için çalıştılar. Çelik oluşturma sürecinin ötesinde ekibimiz, aşağıdakiler de dahil olmak üzere ideal bir uyum için birkaç teknikle değiştirebilir:

 

  • Kumlama- Fabrikasyon işlemi, metalin içindeki yabancı maddeleri temizlemek için küçük çelik boncuklara dayanan bu protokole dayanır. Kumlama, yüzeyleri temizlediği ve kaynak, boyama ve diğer hizmetler için hazırladığı için yararlıdır.
  • Kesme- İmalattan önce çeliğin boyutuna göre kesilmesinden oluşan çelik kesimler, işlemi daha verimli hale getirmek için çeşitli tekniklerle tamamlanır.
  • Bükme- Modern Çelik konstrüksiyon tasarımı gelişmiş eğrilere dayanır ve mimari mühendisliğin şaşırtıcı özelliklerini gerçekleştirmek için eğilir ve bu da üreticilerin metali gerektiği gibi bükmesini zorunlu kılar.
  • Kaplama- Çelik konstrüksiyon malzemenin kaplanması, korozyon gibi sorunlardan korunmasına yardımcı olur. İnşaatçılar, imalat sürecinde çeliğin rengini veya koruyucu özelliklerini değiştirebilir.

 

Umut Mekanik olarak, güvenilir çelik konstrüksiyon imalat şirketiniz olmaktan gurur duyuyor ve yer aldığımız her projenin modern taleplerini anlıyoruz.

Detay

Aşınma Plakası Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Aşınma plakası farklı türdeki ana malzemeler üzerine sert dolgu kaynağı kaplanarak imal edilen aşınmaya dayanıklı kompozit çelik plakalardır. Sert dolgu kaplamasında kullanılan alaşım aşınma tipine göre krom  – niobyum – tungsten – vanadyum – kompleks karbür vb. yapılar içermektedir.

Aşınma plakaları standart yöntemlerle üretildiği gibi Tubitak AR-GE Projesi olan “Add-In” üretim yöntemi ile de üretilir edilir. Bu yöntem ile üretilen aşınma plakalarının kaynak operasyonları düşük ısı girdisi ile yapılmakta ve dilüsyon oranı minimize edilerek alaşım elementlerinin seyrelme oranı minimumda tutulmaktadır. Bu yöntemle imal edilen aşınma plakaları konvansiyonel yöntemlere göre daha yüksek sertlik ve yüksek oranda primer karbür oluşumunu sağlayarak, daha saf bir mikro yapı ile aşınma ömrünü maksimum seviyeye çıkarmaktadır.

Aşınma plakası, aşınma olan yerlerde alternatif olarak görülebilecek temperlenmiş çelikler, çelik dökümler, poliüretan malzemeler ve Cr-Ni çeliklerinin aşınma direnci / maliyet oranları göz önünde bulundurulduğunda kullanıcıya hem aşınma direnci hem de maliyet kriterlerinde optimum aşınma direncini sunmaktadır.

Çimento, Beton ve Mıcır-Taş Kırma Tesisleri;

Akış şutları, bunkerler, separatörler, konkasör rotoru, yan aşınma plakaları. Klinker silosu, stokhol arası bant köprüleri, stokhol seçim ve besleme döküş olukları, kovalı bant alt döküş olukları, kapalı stokhol besleme döküş olukları. Roller pres yönlendirme plakaları, klinker yükleme tesisi, körük ve boruları, değirmen çıkış dirsek ve boruları. Çimento değirmeni iç koniği, statik separatör iç koniği, separatör basma hatları ve siklonları, kompansatör ara boruları. Katkı değirmeni separatör iç konikleri, kömür değirmeni çıkış boğazları, horomil separatör aşınma plakaları, trommel filtre emiş boruları, farin değirmeni tandem kırıcıları, fan kanatları.

Kömür, Altın, Bakır, Krom, Kolomanit, Bor, Feldspat, Manyezit Tesisleri;

İş makinası ve dragline kepçe kovaları ve bagerlerde, lavar tumba ve akış yolları, fan kanatları, helezonlar, sıyırıcılar.  Cevher akış boğazları, SMD tabanları, HP500 gövde astarları. Besleyicilerin taban, gövde ve yan aşınma plakaları, kırıcı çarpma ve yan aşınma plakaları, sekonder kırıcı gövdeleri.  Cüruf silosu alt boğazları, final konsantre tesisi konik kırıcı gövde yan zırhları, seperatör fanları, bilyalı değirmen havalı separör kanatları, sevk boruları ve taşıma döküş olukları ve şutları.

Demir Çelik Fabrikaları;

İş makinaları ve ahtapot gövdeleri, sinter elekleri, booster fanlar, reclaimer stacker yükleyici kovaları. Kok kırma tesisi akış olukları ve şutları, kok elekleri, sevk yolları ve boruları, descaling alt plakaları, salyangoz gövdeleri. Haddehane yan duvar plakaları, hadde tezgah altı aşınma plakaları, cüruf tekneleri.

Termik Santraller;

Termik santral değirmen kapakları ve çarpma kanatları, kül sevk boruları, fan kanatları, kömür sevk yolları ve bunkerleri.

Aşınma plakaları  kumlama makinalarında, cam, seramik, kağıt, suntamdf ve aşınmanın olduğu tüm diğer sektörlerde de kullanılmaktadır.

Detay

Talaşlı İmalat Nedir?

Talaşlı imalat (üretim) ; tasarlanmış bir iş parçasının standartlara uygun olarak projelendirilmiş teknik resmi referans alınarak, parça üzerinden farklı şekil ve büyüklüklerde talaş kaldırılarak istenilen geometrik şekli verme işlemidir. Bu şekil verme işlemi, uygun takım ve tezgahlar aracılığıyla yapılmalıdır. Talaşlı imalatta kullanılan takımların ve(ya) iş parçasının birbirine göre izafi hareketi sağlanarak, oluşturulan gerilim yoluyla malzeme üzerinden talaş kaldırmak suretiyle yapılan bu üretim şeklinin farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Tornalama

İş parçası ayna  (iş parçasının torna tezgahında bağlandığı hareketli parça) ekseninde dönerken sabit kesici takımların ilerleme ve paso verme şeklinde olan izafi (göreceli) hareket yapması esnasında talaş kaldırılarak iş parçasının istenilen geometriye getirilmesine (istenilen şeklin verilmesine) tornalama işlemi denilmektedir.

Torna tezgahlarında dairesel formlu parçalar, yaylar, vida ve civatalar üretilebilir, delik delinebilir. Sanayide yaygın ve etkin bir şekilde kullanılan torna tezgahları eskiden ciddi ustalık ve iş gücü isterken, gelişen teknoloji ile beraber CNC torna tezgahlarında üretim yapmak çok kolaylaşmıştır. Üniversal torna tezgahlarında (ilerleme, paso ve ayna ekseni X-Z-C olmak üzere) 3 eksen bulunmakta iken CNC torna tezgahlarında eksen sayısı 7’ye kadar çıkmıştır. Bu da operasyon kolaylığının yanında daha hassas imalat ve üretim süresinin kısalması gibi maliyet avantajları doğurmuştur.

Frezeleme 

Frezeleme işlemi de tornalama işlemine benzemekle birlikte burada önemli bir fark bulunmaktadır. Şöyle ki: Tornalama işleminde iş parçası dönme hareketi yaparken takım sabit kalıyordu yani dönme hareketi yapmıyordu. Frezelemede ise iş parçası sabit kalırken takımlar dönme hareketi yaparak talaş kaldırmaktadır. Bu sayede torna tezgahlarında elde edemediğimiz geometrileri (kanal açma gibi) frezeleme teknolojisi sayesinde elde edebiliyoruz.

Bunların dışında talaşlı imalat (üretim) yöntemi olarak delik delme, broşlama, raybalama, vargel ve planyalama, taşlama, honlama, lepleme , polisac v.s. sayılabilir. En temel yöntemler frezeleme ve tornalama olduğu için sadece onlardan bahsettik. Umarım faydalı olmuştur…

Detay
İzmir çelik konstrüksiyon , Çelik İşleri , Çelik Yapılar , Metal Yapılar, izmir çelik , izmirçelik , demir işleri , çelik çatı İzmir, Yapısal Çelik izmir ,

izmir çelik konstrüksiyon imalatı, çelik konstrüksiyon imalatı izmir, izmir damper polimer kaplama, izmir iş makinesi ataşman imalatı

Call Now Button